Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Juniori
Alexandra Predescu, aur la Mondialele de cadeți și junioriAFP / Mediafax Foto
01 Apr 2015

Alexandra Predescu, aur la Mondialele de cadeți și juniori

Ediția din 2015 a Campionatului Mondial de scrimă de la Tashkent a început cum nu se poate mai bine pentru delegația României. Miercuri, 1 aprilie, în prima zi de concurs, România a cucerit prima medalie: aur în proba de spadă feminin cadeți individual, prin Alexandra Predescu.

Descoperită, crescută și formată de către Alina Ciuculescu, la ACS Stesial București, Alexandra Predescu, în prezent la CSA Steaua, a avut o zi magică reușind să urce pe cea mai înaltă treaptă a podiumului Campionatului Mondial. Coordonată de pe margine de către Nicolae Ille – tehnicianul care se ocupă de arma spadă feminin în cadrul proiectului de colaborare dintre Federația Română de Scrimă și Comitetul Olimpic și Sportiv Român, care vizează pregătirea sportivilor pentru Jocurile Olimpice din 2020 și 2024, Alexandra Predescu a avut următoarele rezultate pe tabloul de eliminări directe:
 

Tabloul de 128 – liber
Tabloul de 64 – 15-6 cu Elizabeth Medina (Mexic)
Tabloul de 32 – 15-4 cu Ku Hyun Jin (Coreea de Sud)
Tabloul de 16 – 15-3 cu Anastasia Soldatova (Rusia)
Tabloul de 8 – 15-12 cu Alessandra Bozza (Italia)
Semifinale – 15-8 cu Eleonora de Marchi (Italia)
Finala – 6-5 cu Kinga Nagy (Ungaria).

Prin această medalie, Alexandra Predescu a demonstrat că proiectul de colaborare dintre Federația Română de Scrimă și Comitetul Olimpic și Sportiv Român începe să dea roade.Este prima medalie de aur la un Campionat Mondial de cadeți pentru spada feminină din România după o pauză de 14 ani. În 2001, Ana Maria Brânză cucerea aurul la Gdansk (Polonia).

Celelalte două sportive din România care au concurat în această probă au terminat pe următoarele poziții: Zsuzsa Schlier (CSS Târgu Mureș) – locul 16 și Bianca Benea (CSM Oradea) – locul 19. Au participat 89 de sportive.

 

sursa: frscrima.ro

Alte știri din Juniori