Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
Alexandra Dulgheru intră pe tabloul principal la PattayaAFP / Mediafax Foto
27 Ian 2014

Alexandra Dulgheru intră pe tabloul principal la Pattaya

Meciul decisiv al Alexandrei Dulgheru pentru accederea pe tabloul principal al turneului Pattaya Open din Thailanda i-a adus-o ca adversară pe australianca de origine rusă Anastasia Rodionova.

Dacă ieri Alexandra se situa pe o poziție inferioară Anastasiei în clasamentul WTA, 163 față de 158, clasamentul dat publicității astăzi de forul mondial al jucătoarelor profesioniste a inversat situația, românca ocupând locul 157 în comparație cu 164 pe care se află Rodionova. Am subliniat acest lucru pentru a evidenția echilibrul de forțe care s-a manifestat și în teren.

Alexandra a început meciul cu stângul, nereușind să câștige niciunul dintre cele 5 ghemuri jucate pe propriul serviciu în primul set. Ca o consolare, a reușit totuși să o incomodeze pe Rodionova în trei ghemuri pe serviciul australiencei, reușind să atenueze un scor care putea deveni dureros. Primul set se încheie, astfel, cu 6-3 după o succesiune de 7 ghemuri în care niciuna dintre jucătoare nu reușește să valorifice avantajul serviciului.

La începutul actului secund Rodionova pune capăt temporar acestui șir, însă Alexandra nu este de acord și redeschide o serie de alte 6 break-uri. La 4-3 pentru adversara sa, Dulgheru se instalează pentru un moment la cârmă, suficient cât să lege trei ghemuri în favoarea sa și să egaleze scorul cu un 6-4 în actul secund.

Decisivul este un pic mai limpede în privința serviciului, înregistrându-se numai 4 break-uri, câte două de fiecare parte. Alexandra conduce cu 2-0, egalează la 3, salvează o minge de meci la 5-4 pentru Rodionova și duce decisivul în tiebreak. Aici, surpriză! Rodionova nu reușește să câștige niciunul dintre cele 5 servicii, în timp ce Alexandra convertește în puncte două dintre cele patru ale sale pentru a închide tiebr eak-ul cu 7-2 și meciul după 140 de minute de joc.

Mâine, Alexandra va evolua în primul tur al tabloului principal împotriva Yuliei Putintseva, jucătoare de 19 ani din Kazahstan, ocupantă a locului 122 WTA. Tot mâine, în cadrul aceleiași faze a turneului, Sorana Cîrstea (nr. 23 WTA) o va întâlni pe Anna Schmiedlova, slovaca fiind poziționată pe poziția 75 WTA.

Alte știri din Tenis de câmp