Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Lupte
Albert Saritov, calificat la Jocurile OlimpiceAFP / Mediafax Foto
09 Mai 2016

Albert Saritov, calificat la Jocurile Olimpice

Luptătorul Albert Saritov, recent naturalizat prin intermediul eforturilor întreprinse de Federația Română de Lupte, a reușit calificarea la Jocurile Olimpice de la Rio de Janeiro. Saritov a participat la turneul preolimpic de la Istanbul, pe care l-a și câștigat, la stilul liber, categoria de greutate de 97 de kilograme.

Albert Saritov a luptat până acum pentru Rusia, țară sub drapelul căreia a cucerit o medalie de bronz la Campionatele Mondiale din 2011, în limitele categoriei de greutate de 84 de kilograme însă.

Saritov este al cincilea luptător român care obține calificarea pentru Jocurile Olimpice.

La Istanbul am mai avut trei sportivi, care însă au ratat prezența în finală, acesta fiind baremul minim pentru accederea pe tabloul olimpic. Rareș Chintoan, la lupte libere 125 de kilograme putea participa a treia oară consecutiv la Jocurile Olimpice. George Bucur la 65 de kilograme și Gheorghe Ștefan, la 86 de kilograme, ambii liber, au avut evoluții bune, dar neîncununate de o calificare în ultimul act.

Alte știri din Lupte