Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Handbal
powered by Frisomat
Al patrulea ”Balon de Aur” pentru Cristina NeaguMircea Roșca / SportPictures.eu
18 Mar 2019

Al patrulea ”Balon de Aur” pentru Cristina Neagu

International Handball Federation a anunțat astăzi jucătorii anului 2018, în urma voturilor publicului și ale specialiștilor laureații trofeului ”Balonul de Aur” fiind desemnați Cristina Neagu și Mikkel Hansen.

Dacă pentru Hansen este cel de-al treilea trofeu, Cristina Neagu devine prima handbalistă care a câștigat premiul pentru a patra oară după cele din 2010, 2015 și 2016.

Așa după cum se subliniază pe site-ul oficial al federației internaționale, în 2018 realizările interului stânga în competiția-regină a handbalului european, EHF Champions League, acolo unde Cristina a terminat pentru a doua oară în carieră golgheterul competiției, anul acesta cu 110 goluri. Pe lângă această performanță, prestația sa și câștigarea medaliei de bronz cu clubul său CSM București i-au adus un binemeritat loc în Champions League All-star Team.

De asemenea, o pondere importantă a avut câștigarea titlului național și a Cupei României, precum și evoluția sa la turneul dedicat echipelor naționale EHF EURO 2018 disputat în Franța la finalul anului trecut în care a condus selecționata tricoloră până în faza semifinalelor pentru a treia oară în istorie și prima dată din 2010.

Alte știri din Handbal