Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
Europa League: Aer european în BănieRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
18 Iul 2019

Europa League: Aer european în Bănie

Universitatea Craiova trece de azerii de la FK Sabail cu două victorii și prima calificare obținută după 26 de ani de secetă aduce un aer european în Bănie.

Returul din această seară de pe ”Ion Oblemenco” din primul tur preliminar al EUFA Europa League nu a fost unul lipsit de emoții. Formația oaspete a revenit și a egalat în doar trei minute de la 2-0 pentru băieții noștri, pentru ca Fortes să spulbere emoiile la finele timpului regulamentar și să bifeze o nouă victorie pentru echipele românești pentru coeficientul UEFA.

Cicâldău a deschis scorul în minutul 28 după ce a reluat din careul mic o minge respinsă de portarul Bozinovski la lovitura de cap a lui Bărbuț, apoi Vătăjelu a făcut 2-0 în minutul 53 cu un șut pe sub goalkeeper-ul azer după o pătrundere în careul advers în urma unei pase perfecte a lui Cicâldău. Oaspeții capătă curaj în minutul 67 după golul reușit de Ramazanov cu un șut frumos, de pe loc de la marginea careului de 16 metri în stânga lui Pigliacelli, iar speranțele lor prind contur două minute mai târziu când combinația de efect dintre Ramazanov și Duventru s-a încheiat cu o scăriță a francezului și tabela indica 2-2. După 3-2 în tur pentru elevii lui Corneliu Papură, azerii mai aveau nevoie de un gol pentru a duce decizia în prelungiri, însă în ultimul minut al timpului regulamentar Fortes a declanșat bucuria în rândul celor peste 15.000 de spectatori din tribune cu un gol înscris după o acțiune de contraatac construită de Bărbuț. A fost primul gol înscris de atacantul oltenilor într-un meci oficial, un gol esențial pentru liniștea sa, dar și pentru cea a coechipierilor săi.

Honved Budapesta este adversara oltenilor din turul 2 preliminar, meciul tur se va juca pe 25 iulie în capitala Ungariei, iar pe 1 august se va disputa returul în Bănie.

 

Universitatea Craiova - FK Sabail 3-2 (1-0)

Au marcat: Cicâldău (min. 28), Vătăjelu (min. 53), Fortes (min. 90)/Ramazanov (min. 67), Duventru (min. 69)

Universitatea Craiova (antrenor Cornel Papură): Pigliacelli - Martic, Kelic (min. 77 Gardoş), Tiago Ferreira, Bancu - Mateiu, Qaka (min. 70 V. Constantin), Cicâldău (min. 57 Ivanov) - Bărbuţ, Vătăjelu, Fortes.

FK Sabail (antrenor Aftandil Hajiyev): Bozinovski - Urfan Abbasov (min. 86 Yagublu), Yunuszada, Erico, Rahimov - Cociuc, Baybalayev, Amirguliyev - Miradbulla Abbasov (min. 58 Duventru), Ramazanov, Hamdi (min. 58 Muradbayli)

Alte știri din Fotbal