Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Adversari posibil pentru Steaua CSM Eximbank în EurocupRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
08 Iul 2015

Adversari posibil pentru Steaua CSM Eximbank în Eurocup

Astăzi, la Barcelona, au fost definitivate urnele pentru extragerea grupelor din Eurocup, a doua cea mai importantă competiţie de baschet la nivel de cluburi din Europa. Cele 36 de echipe participante, printre care se află şi Steaua CSM Eximbank, vor fi grupate pe două conferinţe, în funcţie de aşezarea geografică. Fiecare conferinţă va fi constituită din trei grupe, a câte şase echipe fiecare.

Steaua CSM Eximbank se află în urna a şasea din Conferinţa a doua, alături de Szolnoki Olaj KK, campioana en-titre a Ungariei şi Neptunas Klapeida, echipă care a pierdut medalia de bronz în ultimul sezon din Lituania.

Urna a cincea este formată din trei echipe din Grecia: PAOK Salonic, medaliată cu bronz sezonul trecut (în spatele granzilor Olympiacos şi Panathinaikos), Aris Salonic, locul 4 (a pierdut finala mică chiar în faţa lui PAOK) şi AEK Atena, sfert-finalistă în playoff şi ocupanta locului 5 în sezonul regulat.

În urna a patra au fost repartizate Buducnost VOLI Podgorica  (Muntenegru), semifinalistă în Liga Adriatică, Avtodor Saratov (Rusia), sfert-finalistă în Liga VTB şi Hapoel Ierusalim, campioana Israelului, în al cărui board se află şi Amar’e Stoudemire, binecunoscutul baschetbalist din NBA.

Cea de-a treia urnă aliniază formaţiile ruseşti Zenit Sankt Petersburg, sfertfinalistă în VTB, respectiv Krasny Oktyabr Volgograd, locul 12 în aceeaşi ligă, precum şi Trabzonspor, semifinalistă în play-off-ul primii ligi din Turcia.

Din urna a doua, adversara Stelei ar putea fi Banvit (sfert finalistă în Turcia şi semifinalistă Eurocup), Nizhny Novgorod (semifinalistă în VTB, echipă de Top 16 în Euroliga) sau Lietuvos Rytas Vilnius, vicecampioana Lituaniei şi dublă câştigătoare Eurocup (sub denumirea ULEB Cup în 2005, respectiv ULEB Eurocup în 2009).

Capii de serie ai conferinţei 2 sunt Unics Kazan (sfertfinalistă în VTB şi semifinalistă Eurocup sezonul trecut) , Galatasaray Istanbul (sfertfinalistă în Turcia şi prezentă în Top 16 din Euroliga) şi Beşiktaş Istanbul (locul 9 în sezonul regulat din Turcia).

La tragerea la sorţi nu vor mai fi prezente VEF Riga, PGE Turow Zgorzelec (vicecampioana Poloniei, la care a a evoluat sezonul trecut şi românul Vlad Moldoveanu) şi Juventus Utena, deoarece nu au reuşit să se înregistreze în competiţie. În locul lor vor intra Proximus Spirou Charleroi, Avtodor Saratov şi Szolnoki Olaj.

Tragerea la sorţi pentru grupele Eurocup va avea loc joi, 9 iulie, la Barcelona. Steaua CSM Eximbank este reprezentată la eveniment de Virgil Stănescu, preşedintele clubului, şi de Ionuţ Georgescu, manager general.

 

sursa: steauabaschet.ro

Alte știri din Baschet