Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Business sport
powered by Durby Consulting
AdePlast susține perfomanța în natație și pentatlon modern
20 Mai 2014

AdePlast susține perfomanța în natație și pentatlon modern

Fundația AdePlast a semnat luna aceasta un acord de sponsorizare cu Federația Română de Natație și Pentatlon Modern prezidată de Camelia Potec. Producătorul român de materiale de construcții AdePlast este astfel al doilea mare nume din zona de business care se alătură eforturilor de revigorare a înotului românesc, după Mercedes-Benz. Contractul semnat între cele două entități este valabil un an și are premise de prelungire.

Cei doi sponsori s-au alăturat Federației Române de Natație și Pentatlon Modern după ce Camelia Potec a devenit președinte în toamna anului trecut. Sumele implicate în acest acord vor fi folosite de federație pentru crearea unei baze sănătoase de susținere a activităților de descoperire și formare a viitorilor campioni români.

Planul pe care l-am propus la venirea mea în fruntea federației are ca obiectiv formarea și susținerea viitorilor campioni. Pentru a putea deveni realitate, avem mare nevoie de susținerea companiilor private puternice. Mercedes-Benz și Adeplast, până acum, au înțeles apelul nostru și cu susținerea lor suntem mai aproape de visul nostru. Evident că fără o bază materială și umană pe măsură, nu putem spera la medalii olimpice. Până atunci însă trebuie să punem la dispoziția copiilor și juniorilor români condiții similare sau cel putin asemănătoare cu cele aflate la dispoziția înotătorilor din țările unde se face performanță”, declara Camelia Potec, Președintele Federației.

În cei aproape 18 ani de la înființare, AdePlast a sperat permanent că va ajunge un concurent serios în industria în care se luptă. Astăzi ocupă prima poziție pe mai multe piețe și asta doar prin muncă, sacrificii și investiții permanente. Acordul semnat acum cu Federația Română de Natație și Pentatlon Modern este un pas important pentru Fundația Adeplast pentru că aici am identificat dorința și putința de a realiza obiectivele propuse. Noi sperăm ca în viitorul apropiat să avem campioni români pe podiumurile din bazinele de înot în intreaga lume și vom ști că este și meritul Adeplast”, declara Thomas Bărbuț, coordonator marketing și IT AdePlast.

Înainte de a spera la medalii olimpice, mondiale sau europene trebuie să ne aplecăm la baza de selecție, la resursele materiale și la oamenii implicați în acest sport. Trebuie să le oferim acestora condiții propice, asta înseamnă, de exemplu, bazine omologate. Lurcăm la toate acestea și așteptăm alături de noi toți campionii din zona de business care vor să susțină performanța românească la nivel mondial ”, declară Camelia Potec.

 

Despre Federatia Romana de Natatie si Pentatlon Modern
În 21 decembrie 1930 se constituie Federația Română de Înot, iar în 1931, la București, are loc prima ediție a Campionatelor Școlare. Câștigătorii au fost recompensați cu diplome și cu brevetul de înotător școlar. Prima participare la Olimpiadă s-a petrecut în 1952. De atunci România a participat la 13 Olimpiade și are strâns un palmares de:
3 medalii de aur
2 medalii de argint
4 medalii de bronz

La 1 ianuarie 1998, prin fuziunea dintre Federația Română de Natație și cea de Pentatlon Modern se formează Federația Română de Natație și Pentatlon Modern.

AdePlast este cel mai important producător român materiale de construcţii cu trei platforme industriale situate în Oradea, Ploieşti şi Roman.
Oradea. Capacitatea de producție este de 250.000 de tone adezivi şi mortare uscate, 50.000 de tone de vopsea  şi tencuieli decorative pe an  şi 700.000 metri cubi de polistiren expandat (EPS), având inclusă și capacitatea de producție de polistiren grafitat în cobranding cu firma BASF.
Ploiești. Pe platforma industrială de la Ploieşti se află o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone, o fabrică de polistiren expandat (EPS) de 700.000 de metri cubi, o line de producţie de polistiren grafitat de 150.000 de metri cub, la care se adaugă  o fabrica de vopsea, tencuieli decorative şi lacuri şi emailuri pe bază de apă, cu capacitate de 50.000 tone pe an.
Roman. AdePlast deţine o zonă industrială care include o fabrică de adezivi şi mortare uscate cu o capacitate de 450.000 de tone şi  o linie de producţie de polistiren expandat cu o capacitate anuală de 700.000 de metri cubi. Astfel, Adeplast devine producătorul de termosistem numărul 1 din România, având toate materialele componente realizate în fabricile proprii.

Alte știri din Business sport