Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Baschet
powered by Trocal
Acvilele, după 26 de ani, din nou la UniversiadăMircea Roșca / SportPictures.eu
19 Mar 2019

Acvilele, după 26 de ani, din nou la Universiadă

Vești bune pentru echipa națională de baschet feminin a României. Tricolorele au fost invitate să participe la Universiada de Vară de la Napoli (3-14 iulie).

Ultima participare a Romaniei in turneul de baschet feminin a fost in editia din 1993 a Universiadei de Vara, gazduita de Buffalo (SUA). Cea mai buna performanta a nationalei feminine la Universiada fusese inregistrata insa cu 10 ani mai devreme, in 1983, cand tara noastra a obtinut medaliile de argint la Edmonton (Canada), aurul revenind Statelor Unite. Si in 1981 Romania se clasase pe podium (locul 3) la Universiada de la Bucuresti.

Pentru editia din acest an, nationala masculina nu a fost invitata sa participe la Universiada, cu toate ca s-a descurcat onorabil la ultimele editii. De altfel, dupa 1990, cea mai buna clasare a nationalei masculine a fost Locul 6, obtinut in 2013, la Kazan (Rusia), de o echipa antrenata de Tudor Costescu, care includea jucatori precum Rolland Torok, Iulian Orbeanu, Bogdan Tibirna, Vlad Negoitescu, Adrian Gutoaia sau Catalin Petrisor.

La editia din aceasta vara, Vulturii sunt "rezerve", avand sanse sa fie invitati in competitie doar daca una dintre celelalte echipe nationale nu confirma participarea sau nu indeplineste criteriile de eligibilitate.

Federatia Internationala a Sportului Universitar a anuntat ca, pe langa bachet masculin, Romania este rezerva si in intrecerile de Rugby in 7 (masculin), Polo (masculin) si Gimnastica (masculin)

Acelasi for a confirmat ca tara noastra va fi prezenta cu siguranta in intrecerile de baschet feminin si cele de tenis de masa (masculin si feminin).

Acvilele isi vor afla adversarele la inceputul lunii aprilie, atunci cand la Napoli va avea loc tragerea la sorti.

La Universiada de la Napoli, Acvilele vor alinia o echipa reprezentativa formata din jucatoare nascute intre 1 ianuarie 1994 si 31 decembrie 2001, studente sau care absolvit in 2018 studiile universitare.

 

sursa: frbaschet.ro

Alte știri din Baschet