Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP s-Hertogenbosch: Debut pozitiv în proba de simpluMircea Rosca / SportPictures.eu
11 Iun 2018

ATP s-Hertogenbosch: Debut pozitiv în proba de simplu

Libema Open este primul turneu al sezonului ATP de iarbă la care a luat startul Marius Copil. Arădeanul clasat pe poziția 97 a ierarhiei de simplu l-a întâlnit astăzi în primul tur pe slovenul Aljaz Bedene, locul 70 ATP, pe care l-a depășit cu 6-7 (6), 7-6 (4), 6-3. Un meci tipic între doi jucători pentru care serviciul este una dintre principalele arme s-a încheiat cu victoria celui care a greșit mai puțin la retur.

În primul set, încheiat la tiebreak, numai 8 puncte s-au făcut la retur în primele 10 ghemuri, ceva mai disputate fiind următoarele două ghemuri în care Marius a și avut șansa de a închide setul, dar adversarul său s-a redresat în ultimul moment și a împins decizia în tiebreak, acolo unde a comis o singură greșeală față de două ale arădeanului.

Oboseala acumulată și-a spus cuvântul în actul secund, în care au apărut mingile de break de ambele părți și Bedene a fost în două rânduri aproape de a închide meciul în ghemul 10, dar a fost rândul compatriotului nostru să reziste asaltului adversarului său și să tranșeze soarta tiebreak-ului.

Decisivul a adus în fine primul și singurul break al meciului, din fericire pentru Marius care s-a distanțat la 3-0 și a fost apoi aproape de un al doilea ghem pe serviciul lui Bedene, dar slovenul a revenit de la 15-40 și a reușit primul său ghem din set. Conservând avantajul obținut, arădeanul a închis partida după două ore și 23 de minute și avansează în optimile de finală unde îl va întâlni pe favoritul numărul 7 al tabloului, japonezul Yuichi Sugita, locul 53 ATP.

În cursul serii Marius a evoluat și în proba de dublu alături de grecul Stefanos Tsitsipas, cei doi fiind introduși pe tablou ca pereche alternativă. Din păcate, cei doi au fost învinși de perechea Fabrice Martin (Franța)/Purav Raja (India) cu scorul de 7-5, 7-5.

Alte știri din Tenis de câmp