Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP & WTA: Statu-quo la fete, salt important la dublu băiețiAFP / Mediafax Foto
10 Feb 2014

ATP & WTA: Statu-quo la fete, salt important la dublu băieți

Clasamentele probelor de simplu și dublu ale ATP și WTA valabile pentru această săptămână au fost date publicității luni de către cele două foruri mondiale.

La fete, este statu-quo în privința primelor trei românce cel mai clasate: Simona Halep își păstrează poziția a 10-a, Sorana Cîrstea ocupă poziția 26, iar Monica Niculescu se menține pe locul 54. Alexandra Cadanţu urcă un loc până pe 60. Alexandra Dulgheru face și ea un salt de o poziție până pe 140, iar Irina Begu avansează trei locuri până pe 144. În clasamentul de dublu, Monica Niculescu (47), Ioana-Raluca Olaru (63) și Irina Begu (85) și-au păstrat pozițiile ocupate și săptămâna trecută. Situația aceasta s-a datorat faptului că marea majoritate a jucătoarelor din circuitul WTA au fost convocate pentru meciurile de Fed Cup ale țărilor lor. Elita jucătoarelor profesioniste și-a dat întâlnire săptămâna aceasta la Doha pentru Qatar Total Open, iar din rândul tricolorelor pe tabloul principal se regăsesc Simona Halep, Sorana Cîrstea și Monica Niculescu.

În ierarhia băieților, Victor Hănescu pierdere o poziție până pe 74, în timp ce Adrian Ungur urcă două locuri până pe 120. Marius Copil este în pierdere patru locuri, ajungând săptămâna aceasta pe locul 136, iar Victor Crivoi cade trei poziții până pe 238. La dublu avem eroii din weekend-ul recent încheiat. Dacă Horia Tecău face un singur pas și atinge cota 27, Florin Mergea face un salt important, de 10 locuri, și pătrunde în top 50 pe poziția 48. În această săptămână sunt programate două turnee ATP la care participă și jucători români. Este vorba de ABN AMRO World Tennis Tournament de la Rotterdam (Olanda), cu premii totale în valoare de 1.369.305 Euro, și Copa Claro, ce se dispută la Buenos Aires, Argentina, și cu un volum de premii de 488.890 USD. Horia Tecău va fi prezent la turneul european, în timp ce Florin Mergea își continuă periplul său sud-american.

Alte știri din Tenis de câmp