Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP & WTA: Simona Halep a revenit pe locul treiMarius Dumbraveanu / Mediafax Foto
27 Oct 2014

ATP & WTA: Simona Halep a revenit pe locul trei

Simona Halep a revenit pe locul al treilea în clasamentul mondial al jucătoarelor profesioniste de tenis (WTA), dat publicității luni, după ce a jucat finala Turneului Campioanelor de la Singapore. Primul loc este ocupat de americanca Serena Williams, iar a doua e rusoaica Maria Șarapova. Halep încheia sezonul 2012 pe locul 47 în lume, în 2013 termina pe locul 11, iar acest an îl va încheia pe locul al treilea.

Irina Begu este a doua româncă din ''top 100'', menținându-se pe locul 42, în timp ce Monica Niculescu își păstrează și ea poziția de săptămâna precedentă, 47, iar Sorana Cîrstea a coborât un loc, fiind pe 95. Andreea Mitu continuă ascensiunea către prima sută a ierarhiei feminine și se află acum pe 126 (salt de șapte poziții), cea mai bună clasare din cariera sa.

La dublu, Monica Niculescu este în continuare pe locul 38, Raluca Olaru staționează pe 54, iar Irina Begu pe 55.

Victor Hănescu este în continuare cel mai bun tenisman român al momentului și ocupă locul 130 în clasamentul jucătorilor profesioniști (ATP) dat publicității luni, aceeași poziție ca și săptămâna trecută. Adrian Ungur a urcat două locuri și se află acum pe 154, iar Marius Copil este o treaptă mai sus față de săptămâna precedentă, pe 163. Podiumul este neschimbat, cu Novak Djokovic lider, urmat de Roger Federer și de Rafael Nadal.

La dublu, Horia Tecău, învingător alături de Jean-Julien Rojer la Valencia, se menține pe locul 15, în timp ce Florin Mergea, semifinalist la Basel, a coborât două poziții și este acum pe 27. Tecău și Rojer au făcut un pas mare spre calificarea la Turneul Campionilor, urcând pe locul 5 în ierarhia ''Race to London'', în care punctează cele mai bune perechi ale anului.

 

sursa: agerpres.ro

Alte știri din Tenis de câmp