Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP & WTA: Niculescu și Copil, ascensiuni importante în clasamenteRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
16 Iun 2015

ATP & WTA: Niculescu și Copil, ascensiuni importante în clasamente

Performera acestei săptămâni în ceea ce privește evoluția în clasamentele tenisului profesionist este Monica Niculescu. Punctele acumulate în turneul de la Nottingham unde a jucat finala i-au permis un salt de 12 locuri până pe poziția a 49-a a ierarhiei WTA de simplu, în rest celelalte tenismene românce și-au păstrat poziția sau au oscilat foarte puțin. Simona Halep rămâne pe locul 3, în timp ce Irina Begu a pierdut o poziție și staționează în această săptămână pe 30. Celelalte două românce prezente în top 100 se situează pe 61 – Alexandra Dulgheru, cu o cădere de un loc, și 71 – Andreea Mitu, în coborâre trei trepte. La dublu, Niculescu, Begu și Raluca Olaru au fost constante și ocupă poziții apropiate, pe 52, 56 și respectiv 60, aceleași ca săptămâna trecută, în timp ce Elena Bogdan pierde 5 locuri și se situează pe 84.

În clasamentul de simplu ATP, Marius Copil a obținut un rezultat important la 's-Hertogenbosch unde s-a oprit în sferturi, iar performanța l-a propulsat până pe locul 183 după un salt de 13 locuri. Cu evoluții în turneul ATP Challenger ce s-a desfășurat la Caltanissetta, în Italia, Adrian Ungur și Victor Hănescu au urcat în clasament, 4 locuri până pe 189, respectiv 2 poziții până pe 190.

În ierarhia de dublu, Horia Tecău și-a păstrat locul 7, Florin Mergea a urcat un loc până pe 15, iar semifinala de la Caltanissetta i-a adus lui Adrian Ungur punctele necesare pentru a urca 8 locuri până pe 98.

Alte știri din Tenis de câmp