Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP & WTA: Dacă e luni, sunt clasamente noi!AFP / Mediafax Foto
03 Feb 2014

ATP & WTA: Dacă e luni, sunt clasamente noi!

Forurile mondiale ale jucătorilor de tenis profesioniști au dat publicității astăzi, (aproape) ca în fiecare zi de luni, clasamentele probelor de simplu și dublu.

La fete, tendința generală manifestată a fost cea ascendentă, chiar dacă primele două cel mai bine clasate nu o respectă. Simona Halep își păstrează poziția a 10-a, în timp ce Sorana Cîrstea cedează trei locuri pentru a ocupa săptămâna aceasta poziția 26. Tot la capitolul staționări se înscrie și Monica Niculescu, care se menține pe locul 54, fiind urmată la șapte locuri distanță de Alexandra Cadanţu, în urcare două poziţii până pe locul 61. Alexandra Dulgheru a avut cea mai spectaculoasă ascensiune de pe locul 157 pe 141, iar Irina Begu își păstrează poziţia 147. În clasamentul de dublu, Monica Niculescu își continuă ascensiunea, săptămâna aceasta saltul fiind de patru locuri, până pe 47. Același salt l-a făcut și Ioana-Raluca Olaru, de pe 67 pe 63, în timp ce Irina Begu a urcat două trepte până pe locul 85. Fetele au programate săptămâna aceasta întâlnirile de Fed Cup, din acest motiv nu sunt așteptate modificări semnificative în clasament.

În ierarhia băieților au intervenit puține schimbări, datorită faptului că majoritatea competitorilor din top 200 au fost mobilizați pentru întâlnirile de Cupa Davis. Victor Hănescu rămâne port-drapelul nostru în top 100, în pierdere o poziție până pe 73, în timp ce Adrian Ungur rămâne pe 122, iar Marius Copil coboară o treaptă până pe 132. Evoluțiile din turneele ITF de peste ocean i-au adus destule puncte lui Victor Crivoi pentru a face un salt de 11 locuri până pe 235. La dublu, Horia Tecău și Florin Mergea rămân pe pozițiile de săptămâna trecută, 28 respectiv 58. În această săptămână sunt programate două turnee ATP la care participă și jucători români. Este vorba de PBZ Zagreb Indoors (Croația), cu premii totale în valoare de 426.605 Euro, și Royal Guard Open, ce se dispută la Viña del Mar, în Chile, și cu un volum de premii identic cu turneul croat.

Alte știri din Tenis de câmp