Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP & WTA: Clasările înaintea sezonului pe iarbăDan Tautan / Mediafax Foto
06 Iun 2016

ATP & WTA: Clasările înaintea sezonului pe iarbă

Înainte de începerea sezonului pe terenurile de iarbă, ierarhiile ATP și WTA ne indică modificări minore în ceea ce privește clasările reprezentanților României.

La fete, Simona Halep a urcat un loc și revine pe locul 5, cu perspective de a urca în următoarele săptămâni, ea având de apărat numai 100 de puncte luate anul trecut la Birmingham și 10 la Wimbledon. Irina Begu staționează pe 28, în timp ce Monica Niculescu coboară două poziții până pe 37. Irina a obținut în sezonul pe iarbă anterior numai 132 de puncte, cu grosul de 130 de puncte venind de la turul 3 atins la Wimbledon, în timp ce Monica va trebui să lupte pentru a-și egala finala de la Nottingham (180 de puncte) și optimile de la Wimbledon (240 de puncte). Sorana Cîrstea se menține în top 100 chiar dacă a pierdut o poziție și coboară pe 98, în timp ce Patricia Țig a părăsit prima sută după ce a căzut două locuri până pe 101.

La dublu avem tot patru jucătoare în top 100, cu Monica Niculescu staționând pe 26, Irina Begu coborând patru locuri până pe 40, Raluca Olaru menținându-se pe 55 și Andreea Mitu în urcare două locuri pe 80.

În clasamentele băieților, Marius Copil urcă 6 trepte până pe 176, în timp ce Adrian Ungur continuă să țină steagul sus la cei 31 de ani și să se claseze pe 182 după un salt de 21 de locuri.

Mult mai bine stăm la dublu, unde Horia Tecău este pe 6 după ce a pierdut două locuri, iar Florin Mergea urcă pe 11 după ce a câștigat două locuri.

Alte știri din Tenis de câmp