Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP: Ungur și Copil, victorii în turnee challengerCristi Preda / SportPictures.eu
13 Sep 2016

ATP: Ungur și Copil, victorii în turnee challenger

Cei mai bine clasați tenismeni români în ierarhia de simplu au repurtat victorii în turneele ATP Challenger în care sunt angrenați în această săptămână. În Bosnia și Herzegovina are loc Banja Luka 2016, turneu disputat pe zgură în orașul cu același nume și dotat cu premii totale de 64.000 EUR + ospitalitate. Adrian Ungur, locul 206 ATP, a obținut astăzi victoria în proba de simplu în fața austriacului venit din calificări Sebastian Ofner, locul 402 ATP. Piteșteanul a trecut peste diferența de vârstă, adversarul său având 20 de ani, și s-a impus cu scorul 6-3, 7-6 (5). Cu 8 puncte de clasament asigurate, Adrian are nevoie să ajungă în semifinale pentru a-și putea egala punctele pe care le pierde în clasamentul la zi, misiune complicată ținând cont de faptul că următorul adversar este cehul Jan Satral, locul 182 ATP.

Ungur a obținut o victorie și în proba de dublu, acolo unde concurează alături de Petru Luncanu. Perechea românească a trecut ieri de croații Nikola Metkic și Antonio Sancic, favoriții numărul 2, după un meci de mare luptă încheiat pe muchie de cuțit cu scorul 2-6, 6-2, 12-10, următorii adversari fiind austriecii Sebastian Ofner și Lenny Hampel, posesorii unui wild-card.

Un alt român angrenat în competiție, Dragoș Dima, locul 309 ATP, a suferit o înfrângere în proba de simplu – 3-6, 3-6 la spaniolul Pablo Andujar, 354 ATP – și mâine va juca la dublu împreună cu germanul Andreas Mies împotriva gemenilor Andraz și Aljaz Bedene, primul reprezentând Slovenia, cel de-al doilea Marea Britanie.

Într-un alt turneu pe hard disputat pe malurile Bosforului, American Express Istanbul, cu premii totale în valoare de 75.000 USD, Marius Copil este favorit numărul 5 și din această postură s-a impus în fața germanului Yannick Hanfmann, 314 ATP. Arădeanul clasat pe locul 176 ATP a câștigat în decisiv cu scorul 7-6 (3), 4-6, 6-1 și în turul 2 îl va întâlni pe reprezentantul gazdelor Anil Yuksel, 527 ATP, intrat pe tablou în baza unui wild-card.

Marius este implicat și în proba de dublu, în care face pereche cu elvețianul Marco Chiudinelli, cei doi urmând a da piept în primul tur cu dublul Nikola Milojevic (Serbia) / Aldin Setkic (Bosnia-Herțegovina).

Alte știri din Tenis de câmp