Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Toronto: Românii iau cu asalt faza semifinalelorRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
29 Iul 2016

ATP Toronto: Românii iau cu asalt faza semifinalelor

Victorie importantă a dublului românesc în fața fraților Bob și Mike Bryan, principalii favoriți ai tabloului de dublu al Rogers Cup, turneu ATP World Tour Masters 1000 cu premii în bani în valoare de 4.691.730 USD. Florin Mergea şi Horia Tecău au învins în mai puțin de o oră perechea americană în două seturi identice, scorul întâlnirii fiind 6-3, 6-3. Succesul obținut le conferă o consistentă doză de moral înaintea competiției olimpice, unde americanii vor fi prezenți și ei în competiție.

Meciul a început ideal pentru tricolori, care au câștigat primul ghem la punct decisiv și și-au conservat avantajul până spre finalul setului. Cei doi au trecut cu bine peste un moment de cumpănă în ghemul 8, când au făcut hold-ul după un punct decisiv. A fost singura șansă de break a americanilor în întreaga partidă, compatrioții noștri etalând un joc agresiv atât pe propriile lansări, cât mai ales pe serviciul advers. Drept dovadă Mergea/Tecău au închis primul set cu un nou break și au câștigat avantajul de a deschide pe propriul serviciu actul secund. Bazându-se pe intuiție, dar și pe cunoașterea foarte bună a adversarilor, așa cum s-a văzut în mai multe rânduri în meci, Florin și Horia au rupt serviciul advers în ghemul 6 al setului 2 și au luat avantajul decisiv pentru adjudecarea victoriei.

În semifinale, capii de serie numărul 5 ai tabloului vor întâlni perechea învingătoare a disputei dintre Ivan Dodig (Croația) / Marcelo Melo (Brazilia) și Henri Kontinen (Finlanda) / John Peers (Australia).

Alte știri din Tenis de câmp