Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Sydney: Mergea nu sparge gheața, Tecău confirmă statutul AFP / Mediafax Foto
08 Ian 2018

ATP Sydney: Mergea nu sparge gheața, Tecău confirmă statutul

Sorții au fost din nou neprielnici pentru Florin Mergea și noul său partener, sârbul Nenad Zimonjic. După ce la Doha au fost eliminați în turul inaugural de favoriții numărul 4 ai tabloului, perechea formată din croatul Ivan Dodig și spaniolul Fernando Verdasco, astăzi ei au fost nevoiți să se recunoască înfrânți în primul tur al turneului Sydney International de principalii capi de serie, dublul Lukasz Kubot (Polonia)/Marcelo Melo (Brazilia).

Florin și Nenad s-au menținut în plasa favoriților și și-au făcut serviciul pentru a împinge decizia în tiebreak, unde au pornit mai bine și au condus cu 3-0 și 5-2 conservându-și avantajul minibreak-ului făcut încă din start. Kubot și Melo au strâns rândurile și au trecut peste mingea de set pe care adversarii au avut-o la 6-5 și cu o serie de trei puncte consecutive au scris soarta setului. Momentul bun a continuat pentru ei și au deschis actul secund cu un break, avantaj apărat până la 5-3, după care au închis partida cu un nou break, de această dată la punct decisiv. Așadar, victorie cu 7-6 (6), 6-3 pentru Kubot/Melo și doar un cec de 2.430 USD pentru Mergea/Zimonjic.

Mai mult succes au avut Horia Tecău și Jean-Julien Rojer, favoriții numărul 2 trecând cu 7-6 (3), 6-4 de perechea Paolo Lorenzi (Italia)/Mischa Zverev (Germania). Câștigătorii de la US Open avansează în sferturile de finală unde vor avea ca adversari o pereche sud-americană, desemnată la finalul întâlnirii dintre columbienii Juan Sebastian Cabal/Robert Farah și argentinienii Leonardo Mayer/Diego Schwartzman.

Alte știri din Tenis de câmp