Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Surbiton: Venit din calificări, Copil ratează trofeulCosmin Iftode / SportPictures.eu
13 Iun 2016

ATP Surbiton: Venit din calificări, Copil ratează trofeul

După ce ieri a fost nevoit să joace două partide în aceeași zi, Marius Copil a pierdut finala Aegon Surbiton Trophy, turneu cu premii de 42.500 EUR.

În primul meci, arădeanul a terminat învingător în fața favoritului numărul 4 al tabloului, americanul Bjorn Fratangelo, locul 99 ATP, la capătul unui joc ce a durat un pic mai mult de o oră. Marius s-a impus cu 6-3, 6-4 și și-a deschis drumul către finală, meciul fiind programat în cursul după-amiezei de duminică.

Decalată de ploaie, partida părea să fie una la îndemâna mult mai bine cotatului Yen-Hsun Lu, jucător taiwanez clasat pe locul 95 ATP, care avea avantajul de a fi jucat sâmbătă meciul său din semifinale. Cu toate acestea, Marius a jucat cu ambiție și chiar dacă a cedat în minim de seturi a făcut-o de o manieră demnă de laudă, adversarul său fiind nevoit să lupte din greu pentru a-și dovedi superioritatea în 100 de minute cu scorul 7-5, 7-6 (11).

Compatriotul nostru va primi 51 de puncte în ierarhia ATP, 48 pentru participarea în finală și 3 pentru câștigarea calificărilor, şi un cec în valoare de 3.600 EUR, fiind astfel din punct de vedere al punctelor pe plus față de săptămâna similară a anului trecut.

Astfel, Marius a făcut încă doi pași în ierarhie și a urcat pe 174, cu perspectiva de a-și îmbunătăți poziția în sezonul de iarbă, în care arată o evoluție promițătoare.

Alte știri din Tenis de câmp