Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Stuttgart: Mergea, performanță excelentă pe iarbăRazvan Lupica / Mediafax Foto
13 Iun 2015

ATP Stuttgart: Mergea, performanță excelentă pe iarbă

Florin Mergea și-a depășit substanțial performanța obținută anul trecut în turneul de la Stuttgart, chiar dacă suprafața pe care se dispută turneul s-a schimbat. Disputat anul trecut pe zgură și programat după summit-ul de la Wimbledon, turneul MercedesCup dotat cu premii totale în valoare de 574.965 EUR a fost programat anul acesta pe iarbă, în avanpremiera grand slam-ului londonez. Ajuns în sferturi anul trecut, Florin a reușit la ediția în derulare să obțină în această seară calificarea în finala competiției.

Împreună cu Rohan Bopanna a învins perechea Marcin Matkowski (Polonia) / Nenad Zimonjic (Serbia), favoriții numărul 2 ai tabloului, după un meci ce a durat o oră și un sfert încheiat cu scorul 6-3, 6-7 (6), 10-7.

Un prim set în care au fructificat singura șansă de break apărută în cele 9 ghemuri disputate i-a adus în avantaj pe Florin și Rohan, care au menținut strocul impus de adversari în setul secund. Servind primii în actul secund, Matkowski / Zimonjic au avut două ocazii de a rupe serviciul perechii româno-indiene în ghemul 8, dar Florin și Rohan au rezistat, la fel ca și în ghemul 12 când au controlat momentul delicat al punctului decisiv. Intrați în tiebreak, cei doi au avut la 6-4 două mingi de meci, dar Matkowski / Zimonjic au întors situația în favoarea lor cu patru puncte consecutive și decizia urma să se ia în supertiebreak. Aici a fost rândul perechii Mergea/Bopanna să aibă ultimul cuvânt cu o serie de trei puncte consecutive de la scorul 7-7.

Astfel, cei doi vor juca mâine finala turneului în compania perechii Alexander Peya (Austria) / Bruno Soares (Brazilia), perechea cap de serie numărul 3 a competiției.

Alte știri din Tenis de câmp