Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Sofia: Rezultat important pentru CopilMihaela Bobar / SportPictures.eu
04 Feb 2019

ATP Sofia: Rezultat important pentru Copil

Marius Copil a început în această seară cursa pentru apărarea punctelor de la Sofia Open, turneul ATP 250 cu premii în valoare de 586.140 EUR la care anul trecut a pierdut la mare luptă finala probei de simplu în fața bosniacului Mirza Basic. Cotat cu șansa a doua în partida din primul tur al tabloului de 28, arădeanul a arătat determinare în fața mult mai galonatului său adversar, elvețianul Stan Wawrinka, locul 57 ATP, și a revenit după ce a fost condus cu set pentru a câștiga în decisiv.

Partida a debutat furtunos, cu 6 ghemuri albe, ultimul fiind break-ul ce l-a dus pe Wawrinka la un pas de câștigarea setului, elvețianul reușind să îi pună punct după 24 de minute cu un nou ghem alb. Marius a schimbat registrul de exprimare în actul secund, și-a ținut serviciul și a avut trei șanse de break în ghemul 4, dar fără succes. S-a mers către un tiebreak al cărui curs a semănat cu cel al setului, fiecare parte făcându-și serviciul. În cele din urmă, Copil a reușit minibreak-ul decisiv pentru 6-5 și a împins partida în decisiv. Aici a pus presiune în al doilea ghem de serviciu al adversarului și a convertit a patra minge de break, după care s-a îngrijit să își facă serviciul pentru a închide partida.

După o oră și 48 de minute pe hard-ul din Arena ”Armeeț” Marius a încheiat învingător cu 3-6, 7-6 (5), 6-4 și așteaptă acum să afle numele adversarului său din turul secund, cel al optimilor de finală. Acesta este foarte probabil a fi Fernando Verdasco, spaniolul clasat pe locul 26 ATP și cap de serie numărul 6 având prima șansă în fața reprezentantului gazdelor Alexandăr Lazarov, jucător fără clasament venit din calificări.

Alte știri din Tenis de câmp