Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Rotterdam: Ambii români vor juca în semifinaleRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
12 Feb 2015

ATP Rotterdam: Ambii români vor juca în semifinale

Ambii jucători români angrenați în turneul de dublu al ABN AMRO World Tennis Tournament ce se desfășoară la Rotterdam, în Olanda, au repurtat victorii importante astăzi și vor juca în semifinalele competiției.

Primul intrat în teren a fost Florin Mergea. Împreună cu britanicul Dominic Inglot, Florin a dat piept cu un dublu foarte experimentat format din indianul Rohan Bopanna (25 ATP dublu) și canadianul Daniel Nestor (6 ATP dublu), cotați cu a patra șansă de câștigare a trofeului. Florin și Dominic au anulat prin joc, practic au devastat în numai 47 de minute avantajul conferit adversarilor de pozițiile din clasament, scorul final fiind 6-1, 6-3. Detașați la 5-0 în primul set cu două break-uri în care adversarii au reușit un singur punct pe serviciul lor, Florin și Dominic sunt aproape de a câștiga la 0 primul set, dar ratează șansa oferită de punctul decisiv și închid setul în favoarea lor pe propriul serviciu. Cu primul set adjudecat în numai 21 de minute, perechea româno-britanică pornește cu break în cel de-al doilea și se concentrează apoi pe ghemurile de serviciu pe care le adjudecă de manieră categorică, cedând numai un punct în 4 ghemuri. La 5-3 Florin și Dominic încheie partida en fanfare cu un break alb, un final de meci ce confirmă forma deosebită în care se află cei doi. În semifinala de sâmbătă ei vor întâlni perechea formată din britanicul Jamie Murray și australianul John Peers, cei care au beneficiat de abandonul dinaintea meciului din sferturi al perechii franceze Julien Benneteau – Edouard Roger-Vasselin.

În al doilea meci de dublu al zilei, Horia Tecău și olandezul Jean-Julien Rojer, favoriții numărul 3 ai turneului, au avut nevoie de 90 de minute pentru a trece la limită, în seturi identice – 7-6 (3), 7-6 (3) – de perechea formată din pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi (40 ATP dublu) și sârbul Nenad Zimonjic (3 ATP dublu). Adversarii din semifinală urmează să fie aflați la finalul partidei dintre Andre Begemann (Germania)/Robin Haase (Olanda) și perechea spaniolă cotată cu a doua șansă la câștigarea trofeului, formată din Marcel Granollers și Marc Lopez.

Alte știri din Tenis de câmp