Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Roma: Victorie muncităDragoș Savu / Mediafax Foto
13 Mai 2015

ATP Roma: Victorie muncită

Meci tratat serios de Florin Mergea și Rohan Bopanna în primul tur al tabloului de dublu din cadrul Internazionali BNL d'Italia și câștigat cu 6-3, 6-4 după aproximativ o oră de joc. Argentinienii Leonardo Mayer și Juan Monaco nu au fost adversari facili, deși diferența de clasament era net în favoarea perechii româno-indiene.

Cu toate că au avut un start foarte bun și au condus cu 5-1, Florin și Rohan s-au văzut în postura de a servi pentru set la 5-3, iar ghemul 9 câștigat la punct decisiv putea foarte bine să se încheie cu victoria adversarilor, caz în care lucrurile se puteau complica. Cu mâna sigură și maturitatea dovedită în turneele anterioare, cei doi au arătat că sudura relațiilor din teren devine din ce în ce mai solidă și și-au păstrat concentrarea și în setul secund. Aici fiecare parte și-a adjudecat serviciul până în ghemul 7, în care punctul decisiv a fost favorabil lui Florin și Rohan, cu toate că ei au condus cu 0-40 pe serviciul advers. Acesta a fost și punctul de cotitură al partidei, argentinienii reușind să mai salveze o minge de meci la 5-3, dar nu au mai putut face nimic în ghemul 10.

Turul următor va programa o partidă nedorită de suporterii români, însă hărăzită de sorții romani: Florin și Rohan vor juca cu favoriții numărul 3, Horia Tecău și Jean Julien Rojer, singura consolare pentru fanii tricolori fiind prezența unui român în sferturile de finală ale competiției.

Alte știri din Tenis de câmp