Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Nottingham: Copil continuă ascensiunea în clasamentul de simpluAFP / Mediafax Foto
15 Iun 2017

ATP Nottingham: Copil continuă ascensiunea în clasamentul de simplu

Marius Copil rămâne în competiție, și foarte încrezător, în proba de simplu a turneului ATP Challenger Aegon Open de la Nottingham cu premii totale de  127.000 EUR. Astăzi el a trecut fără a ceda set de americanul Reilly Opelka, locul 130 ATP, scorul înregistrat la capătul unui joc de o oră și 30 de minute fiind de 6-3, 7-6 (2) în favoarea sa.

Cu această victorie, arădeanul clasat pe locul 91 ATP a avansat în faza sferturilor de finală unde va avea ca adversar un alt jucător american, Bjorn Fratangelo, locul 143 ATP, și își asigură o ascensiune de 7 locuri în ierarhia mondială a probei de simplu pentru un nou ”career high”.

Din păcate, Marius nu a putut să avanseze și în competiția de dublu. Împreună cu ucraineanul Sergiy Stakhovsky, arădeanul a jucat împotriva dublului format din rusul Konstantin Kravchuk și ucraineanul Illya Marchenko, jucătorii din spațiul ex-sovietic impunându-se la mare luptă după două tiebreak-uri cu 7-6 (10), 7-6 (5), partida întinzându-se pe parcursul unei ore și jumătate.

Marius și Sergiy au avut trei șanse de a închide tiebreak-ul primului set, iar în decisivul celui de-al doilea au condus cu 5-4 și au cedat minibreak-ul la ultimul punct al jocului. Cei doi primesc câte 25 de puncte de clasament și un cec comun în valoare de 1.630 EUR, performanță în urma căreia Marius urcă până pe locul 327 în ierarhia live a probei de dublu.

Alte știri din Tenis de câmp