Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Munchen: Aproape de surprizăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
03 Mai 2017

ATP Munchen: Aproape de surpriză

Marius Copil a fost aproape de a-l elimina pe favoritul numărul 2 al competiției de simplu din cadrul BMW Open by FWU, turneu ATP 250 cu premii financiare totale de 482.060 EUR. În partida contra spaniolului Roberto Bautista Agut, locul 18 ATP, arădeanul a evoluat de la egal la egal cu mult mai bine cotatul său adversar și a cedat greu, după două ore și jumătate cu scorul de 6-4, 6-7 (3), 5-7.

După un prim set câștigat grație unui break venit în ghemul 5, Marius a pornit cu dreptul în cel de-al doilea și a rupt serviciul spaniolului în ghemul de debut, apoi a mai avut șansa de a se distanța la 4-1. La 4-3 și 40-30  pe serviciul său, arădeanul a cedat trei puncte consecutiv și i-a oferit șansa spaniolului să revină în joc, iar acesta a profitat de ea și a împins setul în tiebreak, unde a câștigat tot cu o serie de trei puncte consecutive de la 4-3 în favoarea lui.

În decisiv Marius a fost cel care a rupt echilibrul în ghemul 8, dar nu a putut să își consolideze break-ul cedându-și serviciul la a cincea minge de break a adversarului. Bautista Agut a reușit hold-ul, după care a înclinat din nou balanța în favoarea sa în ghemul 11 și a închis meciul cu un ghem de serviciu, întorcând cu al patrulea ghem consecutiv scorul de la 3-5 la 7-5.

Compatriotul nostru părăsește, așadar, competiția bavareză cu regretul că a servit pentru meci și a fost la distanță de două puncte de sferturile de finală ale turneului, dar a pierdut în cele din urmă și se mulțumește cu un cec în valoare de 8.230 EUR.

Jumătatea plină a paharului este că în urma accederii în turul secund, tricolorul primește 20 de puncte de clasament ce îl ajută să își îmbunătățească cea mai bună clasare din ierarhie.

Alte știri din Tenis de câmp