Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Monte Carlo: Mergea iese din primul turRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
14 Apr 2015

ATP Monte Carlo: Mergea iese din primul tur

Supertiebreak-ul a fost din nou fatal pentru Florin Mergea și Rohan Bopanna, de această dată în primul meci al tabloului de dublu al Monte-Carlo Rolex Masters, turneu de categoria Masters dotat cu premii totale în valoare de 3.288.530 EUR. După finala de la Casablanca pierdută în decisiv, astăzi cei doi au cedat cu 6-7 (6), 6-4, 10-7 în fața perechii Benoit Paire (Franța) / Stan Wawrinka (Elveția) la capătul unui meci ce a durat aproape o oră și jumătate.

În primul act al partidei, Florin și Rohan au venit de două ori din urmă și au recuperat imediat serviciul pierdut, a doua oară salvând două mingi de set la 6-5 pentru adversari, cei care au prins un loc pe tablou grație unui wild-card oferit de organizatori. În tiebreak au mai salvat o minge de set și au fructificat-o pe prima pe care au obținut-o, ceea ce le-a oferit avantajul de a juca mai relaxați actul secund.

Mai relaxați, dar nu ieșiți din meci, iar acest lucru s-a văzut în primele ghemuri ale setului 2, când au stat aproape pe serviciul adversarilor și au câștigat la punct decisiv primul ghem de serviciu. Al doilea ghem de serviciu a fost câștigat la 0, iar în ghemul 5 au condus cu 40-0, dar Paire-Wawrinka au revenit și au câștigat pentru 3-2. Echilibrul s-a păstrat până în ghemul 8, în care perechea franco-elvețiană a făcut break-ul, însă nu au reușit să închidă setul pe propriul serviciu și Mergea-Bopanna au redus handicapul la 4-5 la capătul unui ghem câștigat la punct decisiv. Servind pentru a rămâne în set, cei doi nu și-au atins obiectivul și au intrat în supertiebreak la primire.

După ce au cedat două minibreak-uri, Florin și Rohan s-au văzut conduși cu 3-0, apoi 5-1 și 7-3. Cursa de urmărire dă roade și ajung la un punct în spatele adversarilor (8-7), dar Paire-Wawrinka nu mai comit nicio greșeală și cu două puncte pe propriul serviciu închid partida.

Florin și Rohan se mulțumesc cu un cec de 6.690 EUR.

Alte știri din Tenis de câmp