Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Madrid: Mergea, în fața celei mai importante finaleDragoș Savu / Mediafax Foto
09 Mai 2015

ATP Madrid: Mergea, în fața celei mai importante finale

La capătul unui nou meci tensionat, Florin Mergea atinge cea mai importantă performanță a sezonului și a carierei ajungând în finala turneului Masters 1000 Mutua Madrid Open împreună cu indianul Rohan Bopanna.

Disputa cu spaniolii Marcel Granollers și Marc Lopez a avut un prim act încheiat la tiebreak după ce Florin și Rohan au făcut rebreak în ghemul 12. În decisivul setului, două servicii cedate în debut îi pun pe spanioli în situația de a conduce cu 4-1, iar revenirea adversarilor până la 5-4 nu a fost de ajuns pentru a prelungi suspansul.

Conduși cu set, Florin și Rohan pornesc cu dublu break în actul secund și duc scorul la 3-0, ambele ghemuri pe serviciul spaniolilor fiind făcute la punct decisiv. Adversarii anulează imediat un break și mențin ritmul în căutarea egalării, dar perechea româno-indiană pune capăt setului în ghemul 9 și au ascendent moral pentru supertiebreak.

Aici, spre deosebire de tiebreak-ul primului set, este rândul lor să ia avantaj la debut și conduc cu 4-1, dar spaniolii întorc incredibil la 7-4. Florin și Rohan sunt nevoiți să vină din nou din urmă și anulează două mingi de meci trecându-și în cont victoria cu patru puncte consecutive.

După 100 de minute, cei doi părăsesc victorioși terenul cu tabela indicând 6-7 (4), 6-3, 11-9 și se pregătesc acum pentru marea finală unde vor întâlni dublul format din polonezul Marcin Matkowski și sârbul Nenad Zimonjic, favoriții numărul 5 ai tabloului.

Alte știri din Tenis de câmp