Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Londra: Lecție de tenis cu Mergea la catedrăRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
15 Nov 2015

ATP Londra: Lecție de tenis cu Mergea la catedră

Debut de poveste pentru români la Turneul Campionilor de la Londra! Primul intrat în O2 Arena a fost Florin Mergea și, alături de Rohan Bopanna, a administrat a patra înfrângere fraților Bob și Mike Bryan, a doua împreună cu partenerul său indian.

Devenit ”nașul” gemenilor americani, Florin a jucat din nou aproape de perfecțiune și a contracarat jocul adversarilor grație unei evidente analize tactice aprofundate împreună cu echipa sa tehnică.

După ce au cedat primul serviciu, cel al lui Rohan, perechea româno-indiană a avut o serie de trei ghemuri câștigate ce i-au adus în avantaj pe tabelă. Un nou break pe serviciul lui Bopanna i-a readus în cărți pe americani, dar Florin și Rohan au jucat extraordinar la retur și s-au detașat la 5-3 pentru a închide primul set cu 6-4 după jumătate de oră.

Ritmul rapid s-a păstrat și în actul secund, cu un joc de retur agresiv al băieților noștri care au câștigat pe serviciul americanilor primul ghem al setului și au fost aproape de 3-0, dar au ratat trei șanse de break. Fluiditatea jocului a fost subliniată și de trei ghemuri albe consecutive ce au îndreptat setul către un final tensionat. În ghemul 8 americanii au pus presiune pe serviciul lui Bopanna și au avut două șanse de a egala tabela, însă revenirea de la 30-40 și adjudecarea ghemului a fost decisivă pentru victoria perechii româno-indiene, care a pus punct partidei cu un nou break câștigat la punct decisiv.

6-4, 6-3 după fix o oră de joc îi urcă în postura de favoriți ai grupei pe cei care au avut emoții până în ultima clipă pentru locul lor între cele 8 echipe participante la Turneul Campionilor.

Astăzi, Florin și Rohan au dovedit o consistență în joc net superioară celei etalate în turneele de la Viena, Basel și Paris, turnee la care Florin a revenit după o perioadă în care a avut probleme medicale. Următorii adversari ai celor doi sunt, după rezultatele de astăzi, principalii contracandidați la șefia grupei Arthur Ashe/Stan Smith, perechea Jamie Murray/ John Peers, cei doi învingând în primul meci al competiției dublul italian Simone Bolleli/ Fabio Fognini cu scorul de 7-6, 3-6, 11-9. Meciul se va disputa marți la o oră ce urmează a fi anunțată ulterior și va fi transmis de canalul Digisport 2.

Până atunci, însă, luni cu începere de la ora 14:00 intră în luptă Horia Tecău și Jean-Julien Rojer în meciul contra perechii Nenad Zimonjic/Marcin Matkowski.

Alte știri din Tenis de câmp