Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Londra: Horia Tecău câștigă Turneul CampionilorAFP / Mediafax Foto
22 Nov 2015

ATP Londra: Horia Tecău câștigă Turneul Campionilor

Finala românească a Turneului Campionilor de la Londra a fost câștigată de Horia Tecău, constănțeanul învingându-și în ultimul act al summit-ului tenisului profesionist prietenul și colegul de echipă de Cupa Davis Florin Mergea.

Întâlnirile de până acum dintre dublurile Tecău / Rojer și Mergea / Bopanna s-au încheiat cu victoria primei perechi, iar tradiția s-a respectat și astăzi. Meciul a început abrupt cu un break la punct decisiv pe serviciul lui Rohan, apoi Horia a servit ca din tun pentru a consolida break-ul. Florin lansează în ghemul 3 și cu trei servicii perfecte și un cros scurt ce taxează venirea la fileu a lui Juls menține minimă diferența pe tabelă. Ghemurile curg în continuare pe scenariul serviciu-voleu, toți cei patru jucători convertind avantajul serviciului. Un pic mai animat este ghemul 6, al doilea adjudecat la punct decisiv, în care am asistat la primele dueluri la fileu, însă constănțeanul tranșează cu un as soarta ghemului. Tot Horia servește la 5-4 și după 31 de minute închide setul în favoarea perechii româno-olandeze.

Bopana servește primul și în setul secund, de această dată fără emoții și astfel Horia și Juls sunt nevoiți să pornească în cursa de urmărire a adversarilor. În ghemul 5 cei doi reușesc să destabilizeze blocul advers cu un cros scurt și un lob de efect ale olandezului și un retur de excepție al compatriotului nostru. Cu posturile inversate, Horia și Juls au balanța înclinată în favoarea lor și își păstrează sângele rece la serviciu. Mingiile lor îl caută cu precădere pe Bopanna, care cedează în jocul la retur, dar și la serviciu în ghemul 9 și după fix o oră partida se încheie cu victoria perechii Horia Tecău/Jean-Julien Rojer cu scorul 6-4, 6-3.

La o zi după ce au trecut la conducerea clasamentului mondial, cei doi încununează un an de excepție cu trofeul suprem al circuitului profesionist și alături de trofeu primesc câte 1.500 de puncte de clasament și un cec de 423.000 USD.

De partea cealaltă, Florin Mergea și Rohan Bopanna încheie un prim an al colaborării lor cu o finală ce părea un vis îndepărtat chiar și în urmă cu două săptămâni, cu 800 puncte de clasament și un cec de 229.000 USD.

Alte știri din Tenis de câmp