Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Ilkley: Copil pierde la mare luptăAFP / Mediafax Foto
14 Iun 2016

ATP Ilkley: Copil pierde la mare luptă

Aegon Ilkley Trophy, turneu ATP Challenger cu premii totale de 42.500 EUR ce se dispută în complexul Ilkley Lawn Tennis & Squash Club din localitatea cu același nume din apropiere de Leeds, în West Yorkshire, a programat în primul tur o reeditare a finalei din urmă cu două zile de la Surbiton, Marius Copil ratând ocazia de a-și lua revanșa în fața taiwanezului Yen-Hsun Lu, jucător clasat în această săptămână pe locul 97 ATP.

În timp ce Lu a intrat în competiție ca favorit numărul 2, Marius a fost admis ca ”special exempt” (SE) – jucător care nu a putut lua parte la calificările turneului deoarece a fost angrenat în fazele avansate ale unui alt turneu din săptămâna anterioară și căruia organizatorii îi acordă un loc pe tabloul principal.

La fel ca și în finala disputată duminică în localitatea din apropierea Londrei, partida a fost extrem de echilibrată, în primul set înregistrându-se o singură șansă de break pe care arădeanul nu a fructificat-o. În schimb, în startul tiebreak-ului Lu a profitat de un minibreak și cu avantajul conservat și-a trecut în cont primul set.

Actul secund a evoluat în aceeași notă, cu Marius folosindu-și eficient atuul serviciului, și s-a ajuns din nou în tiebreak. Servind primul, taiwanezul a cedat minibreak-ul pentru 1-3, fiind rândul compatriotului nostru să conducă ostilitățile și cu un nou punct obținut pe serviciul adversarului s-a detașat la 6-2, apoi a închis setul pe propriul serviciu.

În setul decisiv Marius a servit primul și l-a obligat pe adversarul său să vină din urmă de fiecare dată. Primul care a făcut pasul greșit a fost compatriotul nostru, care a cedat surprinzător un break alb, apoi Lu și-a făcut serviciul și a încheiat învingător cu scorul 7-6 (4), 6-7 (3), 6-4 partida ce a durat aproximativ două ore și 15 minute.

Un cec de 440 de euro este câștigul lui Marius, el plecând din Ilkley fără niciun punct de clasament.

Alte știri din Tenis de câmp