Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Dubai: Mergea și Inglot, ”nași” de gemeniRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
26 Feb 2015

ATP Dubai: Mergea și Inglot, ”nași” de gemeni

Florin Mergea și Dominic Inglot tind să devină ”bestia nera” pentru cei mai titrați jucători de dublu în activitate, americanii Bob și Mike Bryan. Fix o lună de zile a trecut de la prima victorie a perechii româno-britanice asupra fraților care domină de o bună perioadă de timp proba de dublu, o performanță remarcabilă, depășită doar de cea a perechii Daniel Nestor (Canada) / Nenad Zimonjic (Serbia), învingători de două ori într-o săptămână la Madrid și Roma anul trecut.

Cum nici un meci nu seamănă cu altul, nici cel de astăzi nu a semănat cu cel de la Australian Open, câștigat în două seturi. După ce au avut trei mingi de break în ghemul 7, apoi minge de set în ghemul 10, Mergea-Inglot au oferit un tiebreak nerecomandat cardiacilor. Conduși cu 3-0 și apoi 5-1, cei doi revin senzațional întorcând rezultatul la 6-5 în favoarea lor, mai fac un minibreak la 6-6 și închid pe serviciul lor. Un meci echilibrat între perechi de nivel de top nu înregistrează prea multe break-uri, însă startul setului secund este excepția ce confirmă regula. După trei break-uri consecutive în urma cărora frații Bryan au ieșit în avantaj, Florin și Dominic au mai cedat încă o dată serviciul în ghemul 5 și de aici setul se încheie la 2 și se intră în ”prelungiri”.

Aici se merge cap la cap, cu o perioadă de superioritate a americanilor care s-au detașat la două puncte diferență la 6-4 și 7-5, dar Florin și Dominic fac două minibreak-uri consecutive și întorc la 8-7 pentru ei, cedează un serviciu și fac apoi 9-8 și închid meciul pe serviciul adversarilor. O victorie cu 7-6 (6), 2-6, 10-8 după 85 de minute ce le deschide calea către semifinala în care îi vor întâlni mâine seară de la 18:30 (oră orientativă) pe pakistanezul Aisam-Ul-Haq Qureshi și sârbul Nenad Zimonjic, în timp ce cealaltă semifinală îi opune pe Horia Tecău și Jean-Julien Rojer perechii Rohan Bopanna (India) / Daniel Nestor (Canada) și este programată la 12:30.

Alte știri din Tenis de câmp