Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Basel: Victorie în două seturi cu scenarii diferiteMihaela Bobar / SportPictures.eu
23 Oct 2018

ATP Basel: Victorie în două seturi cu scenarii diferite

Marius Copil continuă parcursul remarcabil în Elveția și și-a croit drum catre faza optimilor de finală ale Swiss Indoor Basel, turneu de categoria ATP 500 cu premii totale în valoare de 1.984.420 EUR. Venit din calificări acolo unde a trecut de germanul Mischa Zverev, locul 72 ATP, și sârbul Dusan Lajovic, locul 49 ATP, compatriotul nostru clasat săptămâna aceasta pe poziția 93 a ierarhiei tenisului profesionist l-a întâlnit aseară pe americanul Ryan Harrison, locul 59 ATP, jucător pe care încă nu îl întâlnise până atunci în circuitul profesionist.

După un prim set în care a fost expeditiv, a luat două break-uri, a cedat trei puncte în 4 ghemuri de serviciu și l-a închis în 27 de minute, Marius a întâmpinat o rezistență mult mai consistentă în cel de-al doilea set, acolo unde a fost nevoit să cedeze serviciul în ghemul 8. Din fericire, a reușit rebreak-ul și apoi a evitat pierderea setului pe propria lansare în ghemul 12 salvând o minge de set și trimițând decizia în tiebreak. Aparent o formalitate după ce a condus cu 6-1, tiebreak-ul a fost chinuitor pentru compatriotul nostru care a fost nevoit să salveze o nouă minge de set la 6-7 și s-a impus în cele din urmă la 8.

Așadar, Copil a câștigat cu 6-2, 7-6 (8) și avansează în turul secund al competiției acolo unde îl va întâlni pe croatul Marin Cilic, locul 6 ATP și favorit numărul 3 al tabloului, un alt maestru al serviciilor nimicitoare pe care l-a învins în 2012 la Beijing, dar în fața căruia a pierdut anul acesta în două rânduri, la Cincinnati și la US Open.

Alte știri din Tenis de câmp