Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Basel: Turneu de vis pentru CopilMihaela Bobar / SportPictures.eu
27 Oct 2018

ATP Basel: Turneu de vis pentru Copil

Visul lui Marius Copil prinde contur odată cu calificarea în finala Swiss Indoor Basel, turneu de categoria ATP 500 cu premii totale în valoare de 1.984.420 EUR. După finala pierdută la Sofia în luna februarie a acestui an, Marius obține pentru prima dată accesul în ultimul act al unui turneu de categoria ATP 500 și are șansa de a-l întâlni în lupta pentru trofeu pe Roger Federer.

Arădeanul și-a depășit astăzi din nou locul în clasament prestând un joc extraordinar în semifinala contra germanului Alexander Zverev, locul 5 ATP și favorit numărul 2 al tabloului. Încleștarea întinsă pe durata a două ore și jumătate a fost prima în care compatriotul nostru a cedat un set, arădeanul având meritul de a nu lăsa garda jos după ce a fost egalat în urma unui tiebreak pierdut după ce conducea cu 4-2. Mai mult decât atât, în ghemul 3 al decisivului a revenit de la 0-30 și a reușit hold-ul după o serie de patru ași consecutivi. Serviciul a fost din nou arma sa principală, 26 de ași și 6 duble greșeli fiind regăsite în statistică în dreptul său față de 9 ași și 8 duble greșeli în contul lui Zverev. Practic, din totalul de 111 puncte câștigate aproape un sfert au fost din ași, 29 fiind câștigate la retur.

6-3, 6-7 (6), 6-4 a fost scorul partidei ce îi asigură lui Marius un cec de 209.715 EUR și 300 de puncte de clasament care îl urcă până pe poziția 60 a ierarhiei ATP, o nouă cea mai bună performanță a carierei.

Alte știri din Tenis de câmp