Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Basel: La un pas de finală și un nou ”career high”Mihaela Bobar / SportPictures.eu
26 Oct 2018

ATP Basel: La un pas de finală și un nou ”career high”

Parcursul lui Marius Copil la Swiss Indoor Basel, turneu de categoria ATP 500 cu premii totale în valoare de 1.984.420 EUR, continuă după scenariul cunoscut. O victorie în două seturi câștigate în prelungiri îl duce pe arădeanul clasat pe locul 93 ATP până în semifinala probei de simplu în care a intrat după ce a trecut de calificări.

Jocul de astăzi contra americanului în vârstă de 20 de ani Taylor Fritz, locul 57 ATP, invitat să evolueze pe tabloul principal în baza unui wild card, a păstrat caracteristica partidelor anterioare, cu cel puțin un set decis la tiebreak. La capătul a două ore fără 8 minute Marius s-a impus cu scorul de 7-6 (6), 7-5 având un raport al așilor și dublelor greșeli de 18/3 spre deosebire de 11/5 al adversarului său. După ce în primul set a salvat 8 mingi de break și a irosit una, compatriotul nostru a avut un finiș impresionant în tiebreak acolo unde a revenit de la 3-6 la 8-6, iar în setul secund a avut meritul de a nu ceda când Fritz a recuperat în ghemul 10 break-ul cedat pe al treilea său serviciu. Rebreak-ul i-a dat forța necesară închiderii partidei și astfel Marius s-a calificat în semifinala în care îl va întâlni pe Alexander Zverev, locul 5 ATP și favoritul numărul 2 al tabloului.

105.525 EUR este premiul în bani pe care îl are asigurat, dar cele mai importante pentru el sunt cele 180 de puncte de clasament ce îi asigură urcarea pe locul 71 ATP, cea mai bună clasare a carierei, cu două poziții față de anterioara performanță.

Alte știri din Tenis de câmp