Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Basel: Când ”foarte bine” nu e de ajunsMircea Roșca / SportPictures.eu
28 Oct 2018

ATP Basel: Când ”foarte bine” nu e de ajuns

Săptămâna senzațională a lui Marius Copil la Swiss Indoor Basel, turneu de categoria ATP 500 cu premii totale în valoare de 1.984.420 EUR, s-a încheiat cu o prestație foarte bună în finala turneului. Dar atunci când este vorba de o partidă împotriva unui monstru sacru al tenisului cum este Roger Federer, ”foarte bine” nu este de ajuns pentru a putea câștiga.

Arădeanul a început foarte bine ambele seturi disputate, în primul distanțându-se la 3-1, dar ”Swiss Maestro” a recuperat imediat handicapul break-ului și a trecut în avantaj 4-3. Nevoit să vină din urmă pe tabelă cu serviciul, Marius a dus setul în tiebreak, acolo unde o singură greșeală i-a fost fatală.

Motivat și ambiționat de faptul că a fost atât de aproape de a câștiga primul act, Marius a început fulminant setul secund și s-a distanțat la 3-0 cu un break, a reușit să anuleze două mingi de break pentru hold-ul de 4-1, dar se pare că problemele de la coapsă i-au afectat calitatea jocului și în cele din urmă a fost nevoit să se încline în fața lui Federer după o oră și 33 de minute.

7-6 (5), 6-4 a fost scorul finalei ce îi aduce elvețianului cel de-al nouălea titlu la turneul la care în urmă cu 25 de ani a fost copil de mingi. Pe lângă un cec de 209.715 EUR și 300 de puncte de clasament care îl urcă până pe poziția 60 a ierarhiei ATP, o nouă cea mai bună performanță a carierei, Marius și-a administrat o doză consistentă de moral ce îl va ajuta ca alături de Andrei Pavel și ceilalți membri ai echipei sale să abordeze cu încredere sezonul viitor.

Alte știri din Tenis de câmp