Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
ATP Antwerp: Un nou meci de colecție pentru CopilMihaela Bobar / SportPictures.eu
18 Oct 2019

ATP Antwerp: Un nou meci de colecție pentru Copil

Două ore și 35 de minute a durat partida din sferturile de finală ale European Open, turneu de categoria ATP 250 cu premii totale în valoare de 635.750 EUR, între Marius Copil, locul 92 ATP, și britanicul Andy Murray, locul 243 ATP, beneficiar al clasamentului protejat pentru acest turneu.

Cea de-a treia întâlnire dintre cei doi a fost la fel de echilibrată ca și precedentele și s-a încheiat tot cu victoria fostului lider mondial în trei seturi pe muchie de cuțit identic cu precedenta întâlnire, disputată la Washington.

Britanicul a intrat mai bine în meci și a condus cu 2-0, dar Marius a dat un prim semnal și a egalat, însă imediat și-a pierdut din nou serviciul și i-a permis lui Murray să se desprindă decisiv la 4-2 și apoi să închidă primul set cu un nou break.

Lucrurile nu au stat bine pentru arădean nici în setul secund, când un nou break al britanicului i-a permis acestuia să se distanțeze la 4-1 și 5-2, însă Marius a arătat determinare și pe primele semne de slăbiciune ale adversarului său a recuperat ghem după ghem pentru a egala. S-a ajuns la tiebreak unde Murray a avut 4-1, Copil a avut prima minge de set la 6-5 pentru ca imediat britanicul să se apropie de victorie conducând cu 7-6. În cele din urmă Marius a închis tiebreak-ul cu 9-7 și a împins meciul în decisiv, acolo unde echilibrul s-a menținut până la 4-4. Murray a fost mai lucid în ghemul 9, a făcut break-ul și a închis o partidă ce a început sub controlul său, dar a arătat că Marius are resurse nebănuite și un joc de înaltă clasă pe terenurile indoor.

Arădeanul primește 18.590 EUR și 45 de puncte ce îi asigură un salt de 10 locuri în clasament.

Alte știri din Tenis de câmp