Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Liga 1
powered by Panini
ASA Târgu-Mureș, liderul returului în Liga 1Mircea Rosca / SportPictures.eu
25 Mar 2015

ASA Târgu-Mureș, liderul returului în Liga 1

În anii '70, într-o perioadă în care Argeşul se mândrea cu Dobrin, Craiova cu Oblemenco şi Balaci, Dinamo cu Dudu Georgescu, Lucescu, Dinu şi Dumitrache, iar Steaua cu Iordănescu, Marcel Răducanu ori Liţă Dumitru, în mijlocul Ardealului, a fost o echipă care "s-a încăpăţânat" să le ţină piept acestora.

Astfel, în 1974/75, "trupa lui Tiberiu Bone" a câştigat în faţa "Ştiinţei" cu 3-2, a învins Dinamo cu 2-0, a remizat cu Steaua, 1-1, iar la final a terminat pe 2, fiind depăşită doar de "alb-roşii".  Forma bună a continuat şi în sezoanele următoare, Boloni, Hajnal, Vasile Pîslaru sau Florea Ispir devenind nume rostite de toţi iubitorii fotbalului.

Peste 4 decenii, acelaşi oraş din mijlocul Ardealului se poate mândri cu o nouă echipă, o echipă a cărei strălucire începe să prindă contur printre numele de tradiţie rămase pe prima scenă. Astăzi, ASA ocupă locul 2, peste Petrolul, Dinamo sau "Ştiinţa" şi-şi permită să arunce priviri amininţătoare spre liderul Steaua. 

La fel ca în perioada de glorie amintită, terenul mureşenilor este de "neatins" de către adversari. În ediţia curentă, ASA ocupă prima poziţie în clasamentul meciurilor jucate acasă, acolo de unde au plecat cu câte un punct doar U Cluj şi Astra. În plus, startul lui 2015 este unul "de vis" pentru trupa lui "Ciobi", 16 puncte din 18 posibile şi cele mai multe goluri marcate, 11, fapt care a dus ASA-ul pe 2. 

Cu un lot în care se regăsesc foştii campioni Stăncioiu, Mureşan, Zicu sau Hora, cu un Sepsi aflat într-o formă de invidiat sau cu un NDoye ajuns la 37 de ani, dar mai eficient ca niciodată, şi alături de "puştiul" Bumba, "roş-albaştrii" ardeleni sunt foarte aproape de cupele europene, aproape de locul 1 şi mult peste obiectivul trasat la startul sezonului, evitarea retrogradării.

Nu mai puțin de 27 de jucători au evoluat pentru ASA în primele 23 de etape, cele mai multe prezenţe înregistrându-le Ionuţ Bejan, Laszlo Sepsi - 21 jocuri, Edi Stăncioiu, Ioan Hora şi Nicola Gorobsov - 20 meciuri.

11 jucători şi-au trecut numele pe tabelă pentru mureşeni, cele mai multe reuşite fiind izbutite de Ousmane NDoye - 8, Ioan Hora 5, Gabi Mureşan şi Claudiu Bumba câte 4 reuşite.

Cele mai multe pase de gol: Laszlo Sepsi, Claudiu Voiculeţ, Claudiu Bumba - 3 assisturi.

13 goluri a primit ASA în ediţia curentă, cifră întâlnită doar în dreptul Stelei.

Gruparea mureşană este echipa cu cele mai puţine înfrângeri, numai 3 echipe izbutind să-i ia toate punctele (FC Braşov 1-2, CS U Craiova 0-1 şi Petrolul 0-2).

Liviu Ciobotariu, (16 puncte în 6 jocuri) este cel de-al 3-lea antrenor al "roş-albaştrilor" în ediţia curentă, primii 2 fiind Adrian Falub (15 puncte în 9 jocuri) şi Cristi Pustai (15 puncte în 8 meciuri).

 

sursa: lpf.ro

Alte știri din Liga 1