Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Tenis de câmp
powered by BenQ
AO: Jianu continuă să urcewww.tennisfoto.net
24 Ian 2019

AO: Jianu continuă să urce

Parcursul remarcabil al juniorului Filip Jianu (17 ani) continuă la Australian Open. Seria victoriilor sale în proba de simplu s-a prelungit cu una în trei seturi în sfertul de finală contra favoritului numărul 9, americanul Cannon Kingsley. Posesor al unui serviciu foarte puternic ce l-a incomodat pe compatriotul nostru, americanul nu a avut aceeași rezistență în raliurile lungi din setul decisiv în care Filip s-a apărat bine și și-a croit drum către semifinale.

7-6 (5), 4-6, 6-2 după o oră și 39 de minute a durat partida de pe terenul numărul 5, amândoi jucătorii revenind după perioada regulamentară de odihnă pentru a se confrunta și în semifinalele probei de dublu. Aici Filip și partenerul său, spaniolul Nicolas Alvarez Varona împreună cu care formează dublul cap de serie numărul 2 al probei, au fost învinși de Cannon Kingsley și Emilio Nava, cotați cu a patra șansă la câștigarea trofeului. Scorul în această partidă a fost 6-3, 6-4 în favoarea americanilor.

Filip se va reîntâlni cu Emilio Nava vineri dimineață de la ora 6:00 în semifinalele probei de simplu, compatriotul nostru fiind cotat ca al patrulea favorit la câștigarea titlului la simplu și poziționat pe locul 8 în ierarhia mondială a juniorilor, în timp ce Nava este cap de serie 13 și ocupă locul 22 în ITF juniors.

Performanța lui Filip Jianu vine după o pauză de 13 de ani de la una similară obținută de un român într-un turneu de mare șlem, Alexandru Luncanu disputând în 2006 semifinală la Roland Garros.

Alte știri din Tenis de câmp