Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Canotaj
A patra națiune în clasamentul pe medalii la Mondialele U23 de canotajStefan Racila / Mediafax Foto
29 Iul 2018

A patra națiune în clasamentul pe medalii la Mondialele U23 de canotaj

Astăzi a fost ultima zi a celei de-a 14-a ediții a Campionatelor Mondiale de canotaj destinate sportivilor sub 23 de ani. După ce ieri echipajele tricolore au obținut o medalie de aur și una de argint, finalele de duminică au completat cu alte trei medalii panoplia României, care a încheiat pe locul 4 în ierarhia națiunilor în urma Statelor Unite, Italiei și Marii Britanii.

Ziua a fost deschisă de finala de patru rame feminin, în care Mădălina Hegheș, Amalia Bereș, Gabriela Cașu și Roxana Parașcanu au reușit să termine cu al doilea timp și să intre în posesia medaliilor de argint, performanță similară celei de anul trecut de la Plovdiv. Fetele noastre au încheiat cu timpul de 6:34.22 la aproape 3 secunde în urma echipajului Rusiei și la o secundă în fața celui al Chinei, câștigător al medaliilor de bronz.

Barca de patru rame a băieților a fost cea care a adus strălucirea aurului și drapelul României pe cel mai înalt catarg. Mihăiță Țigănescu, Cosmin Pascari, Ștefan Berariu și Ciprian Huc au dominat cursa de la un capăt la celălalt, chiar dacă au format un echipaj cu cea mai mică medie de vârstă, fiind născuți în 1998 și 1999. Câștigători ai curselor anterioare - +5,5 secunde în calificări față de Danemarca și +1 secundă în semifinale în fața Noii Zeelande – tricolorii au încheiat cu un avans de 2 secunde față de echipajul Marii Britanii, cel care a suflat cu 7 sutimi avans argintul neozeelandezilor.

Ultima finală a adus a cincea medalie pentru delegația României. Echipajul de 8 plus 1 masculin a încheiat cursa pe locul 3 și a obținut medaliile de bronz la fotofiniș, numai această tehnologie reușind să facă diferența între barca României și cea a Marii Britanii, căreia i-au fost acordate medaliile de argint. Alexandru Chioseaua, Mugurel Semciuc, Alexandru Matincă, Constantin Radu, Constantin Adam, Sergiu Bejan, Gheorghe Dedu, Alexandru Macovei și cârmaciul Adrian Munteanu au înregistrat același timp cu echipajul britanic, 5:24.93, dar au fost la două secunde și jumătate în urma campionilor, echipajul Statelor Unite ale Americii.

Cu 5 medalii – 2 de aur, 2 de argint și una de bronz – delegația României a depășit performanța înregistrată anul trecut în Bulgaria, când a încheiat cu 4 medalii, două de aur și două de argint.

Alte știri din Canotaj