Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Polo
powered by Ariston
A murit Anatol GrințescuAndreea Alexandru / Mediafax Foto
02 Iun 2014

A murit Anatol Grințescu

O veste tristă a zguduit lume apolo-ului. Fostul mare internațional Anatol Grințescu, președintele Federației Române de Polo, a decedat la vârsta de 74 de ani. Anatol Grințescu a suferit în urmă cu o lună un atac cerebral, iar ieri a avut din nou o criză asemănătoare. Decesul a survenit în această dimineață, la ora 10.30.

Sicriul cu trupul neînsuflețit va fi depus la Bazinul Floreasca marți, la ora 12.00 și va rămâne în incintă timp de 24 de ore. După acest interval, sicriul va fi depus la Mănăstirea Cașin, iar înhumarea se va produce joi, la cimitirul Străulești 2. 

Anatolie Grințescu este unul din cei mai mari poloiști din toate timpurile ai României. El a câștigat 10 titluri naționale purtând cascheta celor de la Dinamo București, iar cu naționala a participat de două ori la Jocurile Olimpice ca poloist, în 1960 și 1964. În alte trei rânduri, 1972, 1976 și 1980, Grințescu a fost antrenorul echipei naționale a României, la Jocurile Olimpice. 

În total, Grințescu a strâns 176 de meciuri în echipa națională a României, pentru care a marcat și 85 de goluri. Din 2009 ocupa funcția de președinte al Federației Române de Polo. Anterior, din 1990, Anatolie Grințescu fusese secretar general al forului național de polo.

Dumnezeu să îl odihnească!

Alte știri din Polo