Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Rugby
powered by Samurai Sports
33 de jucători pregătesc debutul României in Rugby Europe Championship
27 Ian 2017

33 de jucători pregătesc debutul României in Rugby Europe Championship

Naționala de rugby a României se reunește duminică, 29 ianuarie, la Izvorani pentru a începe pregătirea meciurilor din Rugby Europe Championship. Primii care vor intra în cantonament vor fi jucătorii care evoluează în campionatul intern, aceștia urmând să facă pe 31 ianuarie și vizita medicală.

Staff-ul tehnic a stabilit initial un lot de 36 de jucatori, insa dupa evolutiile Timisoarei Saracens din Challenge Cup, in acest lot au aparut cateva modificari in urma accidentarilor. Astfel, Romania porneste la drum cu un lot de 33 de jucatori. De remarcat este revenirea pilierului Andrei Ursache, care evolueaza in Franta, la Carcassonne, acesta jucand ultima data pentru Stejari la Cupa Mondiala din 2015.

Din cei 33 de jucatori selectionati, cei mai multi, 11, provin de la campioana Romaniei, Timisoara Saracens, 8 de la Stiinta Baia Mare, 6 de CSA Steaua, 1 de la CS Dinamo si 1 de la CSM Bucuresti. Sase Stejari evolueza in Franta, cinci in ProD2 si unul in Top 14.

Dupa cateva zile de pregatire la Izvorani, Stejarii vor pleca pe 3 februarie la Lisabona, unde vor face jonctiunea cu jucatorii care evolueza in Franta. O zi mai tarziu, pe 4 februarie, Romania va intalni Portugalia intr-un meci de pregatire.

„Au intervenit cateva modificari fata de lotul anuntat initial, modificari facute din cauza accidentarilor, astfel incat am chemat sa vedem mai multi jucatori tineri. Este important sa avem un debut bun de turneu pentru ca de obicei primele meciuri ale noastre sunt un pic mai dificile pentru ca jucatorii se reunesc dupa cateva luni si pana restabilim relatiile de jos, dureaza ceva. Ma bucur ca avem acest meci de pregatire cu Portugalia, meci care ne ofera sansa de a alege cei mai in forma jucatori pentru Rugby Europe Championship”, a declarat antrenorul  Lynn Howells.

Sezonul 2016-2018 al Rugby Europe Championship este unul extrem de important, ierarhia finala aducand si calificarea directa la Cupa Mondiala din Japonia din 2019.

 

Lotul convocat pentru primele meciuri din Rugby Europe Championship:

PILIERI: Mihai Lazar (Castres Olympique), Constantin Pristavita (Stiinta Baia Mare), Alexandru Tarus (Beziers), Alexandru Gordas (CSA Steaua), Andrei Ursache (Carcassonne), Bogdan Neacsu (Dinamo), Vlad Badalicescu (Steaua), Alexandru Savin (CSM Bucuresti)

TRAGATORI: Florin Bardasu (Baia Mare), Marian Capatana (Timisoara Saracens), Otar Turashvili (Colomiers)

LINIA A DOUA: Valentin Poparlan (Timisoara Saracens), Andrei Iurea (Baia Mare), Johan Van Heerden (Stiinta Baia Mare), Ionut Muresan (Timisoara Saracens)

LINIA A TREIA: Viorel Lucaci (CSA Steaua), Andrei Gorcioaia (Massy), Cristian Chirica (Stiinta Baia Mare), Vlad Nistor (Albi), Dorin Lazar (Timisoara Saracens), Razvan Ailenei (Stiinta Baia Mare)

MIJLOCASI LA GRAMADA: Valentin Calafeteanu (Timisoara Saracens), Florin Surugiu (CSA Steaua), Alexandru Tigla (Stiinta Baia Mare)

MIJLOCASI LA DESCHIDERE:  Jody Rose (Timisoara Saracens)

CENTRI: Florin Vlaicu (CSA Steaua), Jack Umaga (Timisoara Saracens), Florin Vladut Popa (Timisoara Saracens)

ARIPI: Stephen Shennan (Timisoara Saracens), Ionut Dumitru (CSA Steaua), Madalin Lemnaru (Timisoara Saracens)

FUNDASI: Catalin Fercu (Timisoara Saracens), Samoa Luke (Stiinta Baia Mare)

 

 

Meciurile Romaniei in Rugby Europe Championship:

Germania - Romania, Offenbach, 11 februarie

Romania - Spania,  Iasi, 18 februarie

Rusia - Romania, Soci, 4 martie

Belgia - Romania, Bruxelles, 11 martie

Romania - Georgia, 19 martie, Bucuresti

Alte știri din Rugby