Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Fotbal
29 de ani de la miracolul de la SevillaRăzvan Păsărică / SportPictures.eu
07 Mai 2015

29 de ani de la miracolul de la Sevilla

Unde eram acum 29 de ani? Pentru cei care erau născuți la 7 mai 1986, majoritatea eram în fața televizoarelor privind cea mai mare performanță a unui club de fotbal din România la acea dată. Steliști, dinamoviști, rapidiști, ”șepci roșii”, ”stegari”, suporteri ai ”Craiovei Maxima”, nu cred să fi fost un român iubitor al fotbalului care să nu se fi uitat la momentul de glorie al băieților conduși de Emerich Ienei și Anghel Iordănescu în finala de pe ”Ramon Sanchez Pizjuan”.

Duckadam – Iovan, Bumbescu, Belodedici, Bărbulescu – Balint, Bălan, Boloni, Majearu – Lăcătuș, Pițurcă, apoi Iordănescu și Radu II intrați pe parcurs au fost cei 13 fantastici care au ”pictat” pe terenul andaluz scheme de joc ce au surprins marea favorită FC Barcelona. Ajunși la loteria penalty-urilor, steliștii au fost la mâna (sau mâinile) lui Duckadam, care a dat o lecție de concentrare și inteligență și a stabilit recordul de a para toate cele patru lovituri de pedeapsă executate de catalani. Loviturile transformate de Lăcătuș și Balint i-au dat un start lansat lui Bărbulescu către Cupa Campionilor Europeni, televiziunea redând poate una dintre cele mai scurte și elocvente secvențe de bucurie frustă la capătul unei competiții sportive.

Acestea ar fi pe scurt cele mai importante idei ale unei lecții predate despre o seară magică de mai din cenușiul epocii ante-decembriste, o seară ce luminează și acum, la 29 de ani distanță chipul tuturor celor care au fost la Sevilla și au avut bucuria de a ridica trofeul suprem al competițiilor de club europene. Amintirile rămân în sufletele lor și an de an sunt scoase la lumină cu ocazia unei frumoase tradiții a revederii eroilor de la Sevilla. Anul acesta ei s-au reîntâlnit, în marea lor majoritate, la Cheile Grădiștei, unde au organizat un nou meci caritabil pentru strângere de fonduri în vederea operaţiei la care va fi supusă Kassandra, fetiţa lui Iosif Rotariu.

Alte știri din Fotbal