Acest site foloseşte cookies! Continuarea navigării implică acceptarea lor. Click aici pentru a afla mai multe detalii. ascunde mesajul
Site-ul sporturilor din România
Sporturi extreme
100% RomânescAFP / Mediafax Foto
18 Mar 2014

100% Românesc

O echipă formată din patru alpinişti români, Zsolt Torok, Cristian Tzecu, George Porancia şi Cătălin Neacşu, va organiza prima expediţie sută la sută românească din istoria alpinismului, scopul fiind atingerea vârfului Annapurna din Nepal, unul dintre primii cinci cei mai periculoşi munţi ai lumii, cu o reputaţie de temut în lumea alpinismului mondial.

Annapurna, cu o înălţime de 8.091 de metri, situat în sudul masivului Himalaya, deşi nu este la fel de cunoscut ca Everestul, este mult mai temut, în decursul timpului doar 200 de alpinişti reușind să-i atingă vârful, dintre care 58 şi-au pierdut viaţa (raportat la anul 2005). Expediţia condusa de Zsolt Torok, se va desfăşura în perioada 28 martie - 30 mai şi pe lângă aspectul sportiv care incită, are ca obiectiv popularizarea unui proiect menit să ajute diferite persoane cu dizabilităţi

În premieră, această expediţie va fi în întregime românească, componenţa grupului, fără şerpaşi, oxigen sau grupuri de susţinere, echipamentul (Gravity) şi sponsorul (Adrem Invest), fiind în totalitate autohtone, ceea ce sporeşte riscurile considerabil, în general astfel de expediţii având o organizare amplă, atât ca participare cât şi ca logistică.

Organizatorii primei expediţii 100% româneşti sînt asociaţia "De Partea Ta" şi "Clubul Explorer". Zsolt Torok, 42 ani, a fost desemnat "Sportivul Anului" (2009, 2011, 2013) de către Federaţia Română de Alpinism şi Escaladă  din cadrul Ministerului Tineretului şi Sportului şi a primit, în 2013, o "Diplomă de Excelenţă" din partea M.A.E. pentru promovarea imaginii României în lume. George Porancia este membru al Clubului Alpin Român şi meteorolog la vârful Omu iar Cristian Tzecu şi Cătălin Neacşu sunt de asemeni alpinişti cu experienţă, ei urcând, în 2008, pe bicicletă, trecătoarea Khardung La (5.374 m, Himalaya, India).

Alte știri din Sporturi extreme